2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Gothaj v těstíčku

Název Množství a jednotka
Gothaj 500 g
Poličan 25 g
eidam 2 plátky
vejce 3 ks
hladká mouka 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého plátku ostrým nožem uděláme kapsu, kterou naplníme kolečkem poličanu a kouskem plátku eidamu - nesmí čouhat ven. Okraje přitiskneme a salám namočíme do těstíčka. Těstíčko si připravíme ze tří vajíček a hladké mouky tak, aby nestékalo, mělo by být hustší. Dávám mouku vždycky po lžících. Přidáme zarovnanou lžičku grilovacího koření, těstíčko promícháme vidličkou tak, aby bylo hladké a namáčíme do něj z obou stran připravený salám. Opečeme po obou stranách pomalu na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a kyselými okurkami.

Tip:
Místo gothaje můžeme použít junior, dovnitř můžeme dát jakýkoliv zbytek trvanlivého salámu a sýr můžeme také použít jakýkoliv tvrdý - goudu, ementál nebo třeba nivu. Taky nemusíme plnit ničím.


 


RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...